Ford Focus ST Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
You guy mean this pipe yeah??

View attachment 859337

Ive just recently had this again to! Noticed on the way back from FordFair that the car was feeling a little sluggish when overtaking. Next time I floored it i checked the boost gauge and only boosting to 1/2. Pulled over and checked this pipe as this pipe and it was indeed off. This happened to me a while ago and I raised a thread on it as thought it was a dodgy boost solenoid! But no, this pipe was off again! Thats only twice in 5 years of ownership though.
This is probably on another thread, I’m new to the st world. I’ve brought an st and it had a dump valve fitted. I’ve removed it but the other end of this pipe you guys are on about isn’t connected to anything. I was just wondering if you guys would be able to help me out and tell me what it’s meant to be connect to 😅
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
It connects to the underside of the black plastic plenum that is shown in the photo. If there has previously been a dump valve fitted then it's likely that someone has cut the hose and added a T-piece connector, this needs to be replaced with a straight connector to effectively restore the hose to original state.
Cheers for replying mate, it’s connected on the side you are on about. I’m on about the other end of it it just loops round the top of the engine and is hanging down the back
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Yeah it goes the recirc valve, if it's loose it is definitely worth checking the routing across the cylinder head cover and ensuring it is secure and can't get caught up in the back of the cambelt/sprockets.
I’ve just had a quick look but it doesn’t look like there’s anything that the pipe can fit onto. You havnt got any pictures of where it’s meant to fit on to have you. Sorry to be a pain, I’m new to these st’s and still trying to learn my way around them 😅
 
1 - 4 of 4 Posts
Top