Ford Focus ST Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
1,673 Posts
Discussion Starter · #1 ·
hi there. have been a st owner for just over a week now, she a 2008 st2, have spent all day fitting a bailey dv26 dumpvalve along with the supplied samco fitting kit, and no matter how hard i try i cannot get the silicone tube to mate up exactly where the standard tube fitted, we are talking 3/4 mm. after a test drive it feels like the turbo isnt pulling quite like before, i have checked all the fittings are tight, but still the power just seems a little off. also the whistle that is made by the turbo seems louder, not hugely but definately more noticable!!! can anyone offer any advice??? and yes im sure the die hards will advise i lose the dumpvalve. thank you all.
 

·
Registered
Joined
·
293 Posts
Sounds like you have a boost leak with the noise , as for fitting the hose its a real
i found to mate up right i had to chop mine on the side that goes on the charge pipe to the throttle body... i did use some silicone greese on the tube to get it on and position it eayser but if you do that make sure the jubies are really tight
Liam
 

·
Registered
Joined
·
1,673 Posts
Discussion Starter · #3 ·
QUOTE(LiamX8 @ 17 Jan 2010, 06:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>Sounds like you have a boost leak with the noise , as for fitting the hose its a real
i found to mate up right i had to chop mine on the side that goes on the charge pipe to the throttle body... i did use some silicone greese on the tube to get it on and position it eayser but if you do that make sure the jubies are really tight
Liam

thanks liam, i get what u mean about cutting the pipe, i think im gunna bite the bullet and pay someone to refit it for me as my curses woke all the neighbours this morning. did u have any trouble unclipping the wiring from the headlight? still havnt managed to suss it. luke
 

·
Registered
Joined
·
1,673 Posts
Discussion Starter · #4 ·
QUOTE(LiamX8 @ 17 Jan 2010, 06:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>Sounds like you have a boost leak with the noise , as for fitting the hose its a real
i found to mate up right i had to chop mine on the side that goes on the charge pipe to the throttle body... i did use some silicone greese on the tube to get it on and position it eayser but if you do that make sure the jubies are really tight
Liam

also liam did u manage to get the symposer back into its mount ? mines sort of half in but not like it should be
 

·
Registered
Joined
·
3,016 Posts
havent had any problems with mine since fitting it you shouldnt need to alter tte hose by cutting i wouldnt advise it if your struggling them seek some help before anything else
 

·
Registered
Joined
·
1,673 Posts
Discussion Starter · #7 ·
QUOTE(weSTie @ 17 Jan 2010, 07:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>havent had any problems with mine since fitting it you shouldnt need to alter tte hose by cutting i wouldnt advise it if your struggling them seek some help before anything else

thanks for your advice, i agree and am going to find a garage that can re fit it.
 

·
Registered
Joined
·
293 Posts
mine is a facelift both facelifts i have fitted them on ive had to cut the pre-facelift i put one one i didnt have to cus is this just a cowinsadence or is there a diffrence in the bracket..... and i had to cut it to get the symposer back in the bracket.... had no probs after that
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top