Ford Focus ST Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Mk2 RS 400
Joined
·
4,188 Posts
Discussion Starter · #1 ·
New year and a new issue with the ST.

It did this Friday and then worse yesterday, when driving the engine juddered and no management lights came on.

The car wouldn't rev and at idle they fluctuated quite a bit.

I got the car home and took out the MAF which looked fine and clean. I took it for a 30 mile drive and it was fine and an OBD2 gauge (torque app) didn't show any strange readings.

The first time it did it Friday the car was cold so I suspected spark plugs, but Sunday it was hot and did it worse.

Any advice?
 

·
Registered
Mk2 RS 400
Joined
·
4,188 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Just got the following codes from the ECU, no dash light mind.

P0236 P0238

I suspect boost solenoid issues.
 

·
Registered
Joined
·
7,372 Posts
Take the plugs out. Double check the bores by shining a torch down them.
If one of then is clean. You've got a big problem.

Other possibilities are. You may have a sticky injector or a duff coil.
I have one of each if you need one to borrow.
 

·
Registered
Mk2 RS 400
Joined
·
4,188 Posts
Take the plugs out. Double check the bores by shining a torch down them.
If one of then is clean. You've got a big problem.

Other possibilities are. You may have a sticky injector or a duff coil.
I have one of each if you need one to borrow.
Cheers, this is an intermittent fault, 50 miles later and no reoccurrence. Gut instinct is electrical rather that physical.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top