Ford Focus ST Forum banner

Ford ETIS (jak się zalogować??)

1 reading
40K views 23 replies 13 participants last post by  Jayze  
#1 ·
Czy możesz mi doradzić, jak zalogować się do serwisu Ford EtiS, aby sprawdzić moje zamówienie? Mam swój identyfikator z Forda, który to F85XX... DZIĘKI

#3 ·
Jak powiedział Alex, potrzebujesz numeru VIN (podwozia) lub rejestracji samochodu.

http://www.etis.ford.com

Stwierdziłem, że lepiej jest używać programu Internet Explorer, ETIS nie działa poprawnie w przeglądarce Firefox (nie jestem pewien, czy działa w Safari).

Nie potrzebujesz nazwy użytkownika ani hasła, wystarczy kliknąć zakładkę „Pojazd” na stronie, a następnie wprowadzić numer VIN lub rejestrację.

PAMIĘTAJ, że Etis słynie z niedokładności, więc jeśli czytasz listę części, z którymi Twój samochód został zbudowany/bez których został zbudowany, nie panikuj, jeśli zobaczysz coś, co nie wygląda poprawnie.

#4 ·
Najlepiej używać programu Internet Explorer, ponieważ można użyć numeru VIN lub numeru rejestracyjnego. Safari pozwala tylko na wprowadzenie numeru VIN w Etis.

Może się wydawać dość niedokładny w kwestiach, które powinieneś/nie powinieneś mieć, a także jeśli masz jakieś aktualizacje wykonane przez Forda, to zajmuje trochę czasu, zanim pojawią się w Etis.

#11 · (Edited by Moderator)
Czy ktoś wie, czy początek numeru VIN zmienił się od letniej przerwy (my2016)?
Mój dealer dał mi dziś mój numer VIN, ale nie działa. Próbowałem go wielokrotnie i na wielu urządzeniach. Chcę tylko wiedzieć.
Dealer powiedział mi w zeszłym tygodniu, że mój samochód został zbudowany w poprzednim tygodniu.
Mój dealer właśnie do mnie zadzwonił, aby potwierdzić, że numer VIN, który mi podał, jest tym, który ma. Ale powiedział, że nie pochodzi z Vista, tylko został przekazany mu przez dziewczyny z administracji. Więc zamierza to jeszcze raz sprawdzić.

Pozdrawiam wszystkich

#12 ·
Czy ktoś wie, czy początek numeru VIN zmienił się od czasu letniej przerwy (my2016)?
Mój dealer dał mi dziś mój numer VIN, ale nie działa. Próbowałem go wielokrotnie i na wielu urządzeniach. Chcę tylko wiedzieć.
Dealer powiedział mi w zeszłym tygodniu, że mój samochód został zbudowany tydzień wcześniej.
Mój dealer właśnie do mnie zadzwonił, aby potwierdzić, że numer VIN, który mi podał, jest tym, który ma. Ale powiedział, że nie pochodzi on z Visty, tylko został mu przekazany przez dziewczyny z administracji. Więc zamierza to jeszcze raz sprawdzić.

Pozdrawiam
Ten sam problem tutaj. Dostałem numer VIN, ale wydaje się, że nie działa z tym prefiksem?

#13 ·
WF05XX dla hatchback (zero nie O).

WF06XX dla kombi.

Działa u mnie, a mój to 2016MY, który jest właśnie budowany.

Więc pełny numer VIN powinien wyglądać mniej więcej tak:

WF05XXGCCxxxxxxxx

Być może trzeba będzie poczekać 24 godziny, aż zadziała w ETIS, ponieważ zawsze jest opóźniony, jeśli właśnie otrzymałeś numer VIN.

#21 ·
Dzięki wam, goście, dealer początkowo podał mi zły numer VIN. Następnego dnia podał mi poprawny numer VIN i etis działał bez zarzutu. Pokazał, że mój samochód został zbudowany 03.09.2015 i jest w drodze do dealerów. Mam nadzieję, że wkrótce go dostanę.

#23 · (Edited by Moderator)
Wielu z nas ma dostęp do ETIS.

Mam dostęp, ale tylko do sekcji, z których można korzystać bezpłatnie - otrzymuję wszystko, czego potrzebuję, daty budowy i pełne specyfikacje budowy, wezwania do serwisu itp. itd., ale nie historię serwisową.

Nie wiem, czy ktoś może uzyskać historię serwisową pojazdu z ETIS.

#24 ·
Wielu z nas ma dostęp do ETIS

Mam dostęp, ale tylko do sekcji, z których można korzystać bezpłatnie - otrzymuję wszystko, czego potrzebuję, daty budowy i pełne specyfikacje budowy, wezwania do serwisu itp. itd., ale nie historię serwisową.

Nie wiem, żeby ktokolwiek mógł uzyskać historię serwisową pojazdu z ETIS
Tak, ja również mam dostęp, ale potrzebujesz dostępu na poziomie dealera, aby móc wyświetlić/wydrukować historię serwisową.